Werkgever

Iedere werkgever kan te maken krijgen met mantelzorg. Een op de 6 werknemers in Nederland heeft naast zijn baan ook namelijk ook (mantel)zorgtaken. In de zorg ligt dat percentage nog hoger. Het aantal mantelzorgers zal in de toekomst nog verder toenemen door verschillende factoren. De vergrijzing, de verhoogde pensioenleeftijd, kleinere gezinnen enz. 

 

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid is een veel besproken onderwerp. U zet uw bedrijf duidelijk op de kaart en zult gewaardeerd worden door uw werknemers. Hebt u enig idee hoeveel mantelzorgers uw organisatie telt? Hebt u enig idee waar zij mee belast zijn? En waar zij mee geholpen zouden zijn? Weet u hoe fijn ze het vinden om te werken zodat ze de zorg even de zorg kunnen laten? Door samen in gesprek te gaan investeert u beiden in een langdurige en betere relatie. Hier is iedereen bij gebaat. Uit de praktijk blijkt namelijk dat veel mantelzorgers de knelpunten niet bespreken met hun leidinggevende, laat staan met hun werkgever. Zo kunt u een waardevolle werknemer waar u in heeft geïnvesteerd behouden wanneer het privé (even) niet meer gaat.

 

Het loont de moeite om tijdig te investeren in mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Een zieke werknemer kost u gemiddeld € 250,- per dag. Daarbij is dan eventuele vervanging nog niet meegerekend. Als mantelzorgmakelaar kan ik een werkgever op verschillende momenten van dienst te zijn. Op het moment dat een werknemer uit dreigt te vallen omdat hij/zij de mantelzorgtaken niet meer kan combineren met zijn werkzaamheden kunnen we samen in gesprek gaan of er zaken zijn die overgenomen zouden kunnen worden. Het betreft dan maatwerk afhankelijk van de situatie. Een mantelzorgmakelaar kan u ook helpen om uitval te voorkomen door signalen van overbelasting te leren herkennen en dingen bespreekbaar te maken zoals bijvoorbeeld flexibeler werken.

 

Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgvriendelijke bedrijven minder te maken hebben met ziekteverzuim en een beroep kunnen doen op productievere werknemers die van onmisbare waarde zijn voor de werkgever. Het levert de werkgever ook een aantrekkelijker imago op.

 

Neem vrijblijvend contact op als u nieuwsgierig bent wat een mantelzorgmakelaar voor uw bedrijf zou kunnen betekenen. 

 

Vul het contactformulier in. 

Playground CMS, Essence Business Support